Săptămâna „MAI învață!”

 

organizează

prima ediție a Săptămânii „MAI învață!”

UPDATE! Înscrierile pentru workshop-uri și conferință s-au încheiat. Vă mulțumim tuturor celor care v-ați semnalat participarea. Pentru orice fel de alte întrebări, nelămuriri, solicitări de informații sau modificări în detaliile de înscriere, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Evenimentul nostru, care își propune să devină o tradiție anuală, reprezintă o celebrare activă a educației sau, dacă doriți, o paradă croită în jurul lucrurilor pe care le facem zi de zi. Târgul de carte educațională, o premieră pentru Oradea, adună în același spațiu cele mai importante edituri și cei mai importanți comercianți de carte cu specific educațional, fie că vorbim despre educația formală sau cea non-formală. Conferința națională a studenților, aflată și ea la prima ediție, țintește la a deveni un teren în care viitorii profesori pentru învățământul preșcolar, primar sau special (alături de alți colegi din domenii înrudite sau, pur și simplu, cu interese în domeniul educației) să își poată exersa deprinderile de concepere și prezentare a unei lucrări științifice. A doua conferință, cea dedicată cadrelor didactice deja active, se află și ea la prima ediție și nu există nici un motiv pentru a nu crede că, în viitor, ea va deveni un reper regional, dacă nu chiar național. Cele 8 workshopuri pe care vi le oferim pe parcursul acestei săptămâni au tematici extrem de variate, iar cei care le propun își doresc să vă ofere nu doar o experiență plăcută ci, mai mult decât orice, ocazia deprinderii unor noi competențe și a perfecționării celor pe care deja le aveți. În fine, deși nu este un eveniment științific, cursul festiv al absolvenților promoției 2017 întregește, ca o delicatesă, meniul special al acestei săptămâni deosebite, fiind pentru prima oară când este conectat cu alte evenimente menite să sărbătorească educația.

 

Luni, 22 mai 2017

1000 – 1600      Târg de carte educațională (cu participarea unor edituri și librării cunoscute)

1400 – 1600      Masă rotundă: Relația școlii cu părinții în învățământul alternativ vs. cel tradițional (moderatori: lect. univ. dr. Cristina Florescu și lect. univ. dr. Laura Bochiș)

1700 – 1900      Workshop: Strategii practice de dezvoltare a capacității de gândire flexibilă la elevii din ciclul primar (formatori: Ph.D Professor Carl Fitzgerald, conf. univ. dr. Simona Laurian-Fitzgerald)

1700 – 1900      Workshop: Improvizație muzicală cu instrumente handmade din materiale reciclabile (formatori: lect. univ. dr. Loredana Muntean, lect. univ. dr. Adina Vesa)

1800 – 2000      Workshop: Implicațiile ludicului în promovarea Teoriei Inteligențelor Multiple (formator: lect. univ. dr. Denisa Ardelean)

 

Marți, 23 mai 2017

1200 – 1400      Workshop: Cum se prezintă o lucrare științifică? (formator: lect. univ. dr. Raluca Răcășan)

1400                Conferința națională a studenților: „Cunoaștere, Dezvoltare și Intervenție Psihopedagogică”

1700 – 1900      Workshop: Copilul dificil în clasă/grupă: tehnici de intervenție (formator: lect. univ. dr. Andra Perțe)

 

Miercuri, 24 mai 2017

1300                Conferința națională: „Educația azi: Modernitate, Acceptare, Inovație” – deschiderea și prezentări în plenul conferinței

1500 – 1700      Conferința națională: „Educația azi: Modernitate, Acceptare, Inovație” – prezentări de lucrări pe secțiuni

MAI învață Management (Management educațional în context european)

MAI învață Special (Provocările învățământului special)

MAI învață la Școală (Ciclul primar între tradițional și reformă)

MAI învață la Grădiniță (Cunoaștere și stimulare în educația timpurie)

 

Joi, 25 mai 2017

1100                 Cursul festiv al absolvenților de Științe ale Educației, promoția 2017

1500 – 1700      Workshop: Poveste cu efect (formatori: Mara Priceputu, Gabriela Bărbulescu, Daniela Stoicescu)

                                    Atelier 1: Povestea Personală (Mara Priceputu)

                                    Atelier 2: Învățarea prin poveste (Daniela Stoicescu)

                                    Atelier 3: Leacul din povești (Gabriela Bărbulescu)

 

Vineri, 26 mai 2017

900 – 1300        Workshop: Poveste cu efect (formatori: Mara Priceputu, Gabriela Bărbulescu, Daniela Stoicescu)

1300 – 1500      Workshop: Cum evităm plagiatul? (formator: lect. univ. dr. Raluca Răcăşan)

1500 – 1700      Workshop: Ce, cu ce și cum te MAI joci? (formatori: prof. univ. dr. Carmen Popa, lect. univ. dr. Laura Bochiş)

 


 

TAXE DE PARTICIPARE:

 

1. Conferința națională „Educația azi: Modernitate, Acceptare, Inovație”

taxă participare*: 25 lei

taxă participare pentru mentori practică înv. preșcolar, primar, special an univ. 2016-2017: gratuit

taxă suplimentară publicare lucrare în volum (editură categ. B CNATDCU): 30 lei

*taxa de participare include diploma de participare și pauza de cafea.

 

2. Workshop-uri:

taxă:  40 lei

taxă (student): 20 lei

sau

2 workshopuri din același pachet*: 50 lei

2 workshopuri din același pachet* (student): 25 lei

*pachetele de workshopuri vor fi prezentate ulterior pe site-urile menționate mai jos

 

 

Programul detaliat al săptămânii (cu eventualele modificări de date sau apariții suplimentare de evenimente) poate fi consultat pe site-urile

www.socioumane.ro

www.artadidactica.ro

www.cooperare.ro