În condițiile unei lumi din ce în ce mai deschise, a-ți forma și a-ți dezvolta competența interculturală devine una din condițiile vitale ale succesului, fie el profesional sau personal. Cadrele didactice fac parte din acele categorii care simt mai mult decât altele această nevoie în condițiile în care mediul clasei este departe de mai fi omogen cultural așa cum era acum câteva decenii. În calitate de profesor în România – în special în acele orașe care atrag populație crescândă – ai putea avea parte în aceeași clasă de reprezentați ai mai mult de 5-6 medii culturale. Iar pentru a putea să ajungi așa cum trebuie la mințile și sufletele lor, trebuie să cunoști ceea ce îi face să fie specifici.

Ce facem în cadrul acestui workshop?

Scopul acestei activități scurte este acela de a ne cunoaște nivelul actual de competență interculturală și de o dezvolta prin interacțiune cu ceilalți participanți. Pentru început vom vorbi extrem de concis și clar despre ce anume înseamnă educația interculturală, competența interculturală și cum se pot dezvolta ele. Apoi, vom face câteva exerciții create cu gândul la profesori și menite a crește gradul de cunoaștere a altor culturi, dar și a deschiderii spre acestea.

Taxa de participare este de 50 de lei / participant.

Cum poți participa?

Mergi la pagina de contact pentru a afla cum poți să iei legătura cu noi și putem discuta despre felul în care se poate organiza acest curs în școala sau grădinița ta sau despre cum te poți înscrie la sesiunile organizate de noi.