Despre gândirea rațională la cei mici și cei mari

Având la bază faimoasa și eficienta terapie rațional emotiv-comportamentală, educația care îi poartă numele (Educația Rațional Emotivă și Comportamentală) este unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le putem pune în practică pentru copiii noștri, fie că ne sunt elevi sau că îi avem acasă. Așa că haideți să vorbim despre gândirea rațională la cei mici și cei mari!

Formarea mea universitară și experiența profesională mi-au demonstrat în nenumărate rânduri cât de mult ne influențează existența felul în care gândim. Gândurile noastre pot fi raționale sau iraționale, iar cele din urmă pot și vor determina emoții și comportamente care nu ne ajută (sunt disfuncționale). Părintele terapiei și educației rațional emotive și comportamentale – Albert Ellis – spunea că este de dorit să îi învățăm pe copii încă din școală cum să gândească rațional (nu pozitiv!) astfel încât să trăiască emoții adecvate (fie ele pozitive sau negative), să pună în acțiune comportamente potrivite și să își dezvolte sănătatea mentală, atât de pusă la încercare în lumea în care trăim.

Despre ce vom vorbi?

Așadar, fie că ești părinte sau profesor, fie că vrei să afli mai multe despre aceste lucruri pentru tine sau pentru copilul tău, te invit la acest workshop de 3 ore unde vei afla următoarele:

  • Ce este educația rațional emotivă și comportamentală?
  • Cum se deosebește gândirea rațională de alte tipuri de gândire? (gândire irațională și gândire pozitivă)
  • Care este legătura dintre gânduri, emoții și comportamente?
  • Tehnici de dezvoltare a gândirii raționale (la copii și la adulți).
  • Metode de dezvoltare a componentelor esențiale din educația rațional-emotivă și comportamentală: acceptarea de sine, emoții și sentimente funcționale; gândire rațională; relații interpersonale optime.

Taxa de participare pentru workshopul „Despre gândirea rațională la cei mici și cei mari” este de 50 de lei / participant.

Nu uita să dai o privire și spre restul cursurilor și workshopurilor propuse de noi!

Gândirea rațională la cei mici și cei mari