Gândirea critică în școala românească este un subiect mai degrabă teoretic, decât practic. Așa cum ne arată rezultatele PISA și după cum o știm din realitatea de zi cu zi, copii din școlile noastre sunt de multe ori simple „aparate de învățat”. Atunci când vine momentul de a înțelege ceea ce au învățat și a pune în practică acele lucruri…. Nu e nevoie să mai spun altceva, nu? O știți atât de bine și voi din propria voastră experiență.

Sunt Dan Pătroc, conferențiar universitar dr., profesor de filosofie și științele educației și mă ocup de gândirea critică de peste 15 ani. Am conceput acest workshop cu gândul la voi, colegii mei profesori. Într-un timp foarte scurt, vreau să vă arăt:

  • ce înseamnă gândirea critică în mod corect și concret
  • ce este rezonabil să ne propunem și să așteptăm de la gândirea critică
  • ce loc ocupă acum gândirea critică în școala românească
  • ce e normal să se întâmple la fiecare vârstă din punctul de vedere al dezvoltării gândirii critice a copiilor
  • cum introduceți elemente de dezvoltare a gândirii critice în lecțiile voastre
  • ce activități speciale destinate dezvoltării gândirii critice pot să încapă pe lângă materia din programă.

Îmi propun ca la finalul sesiunii să vă simțiți complet profesioniști în formarea gândirii critice. Lecțiile voastre viitoare vor include elemente de gândire critică în mod natural, util și plăcut pentru elevi, iar colegii voștri ar trebui să vă perceapă ca fiind o sursă extrem de pertinentă de informații despre acest subiect.

Durata workshopului este de aproximativ 4 ore. El poate să fie organizat în orice școală sau grădiniță, cu condiții minime. De asemenea, este posibilă și varianta online, prin aplicații de videoconferință. La finalizarea cursului se oferă certificate de formare.

Taxa de participare este de 50 de lei / participant.

Cum poți participa?

Mergi la pagina de contact pentru a afla cum poți să iei legătura cu noi și putem discuta despre felul în care se poate organiza acest curs în școala sau grădinița ta sau despre cum te poți înscrie la sesiunile organizate de noi.

Gândirea critică în școala românească